Categories
Здраве

Какво представлява кетогенната диета?

Кетогенната диета се превърна в една от най-големите модни тенденции през последните години. И въпреки че експертите казват, че всяка диета не може да бъде заместител на здравословното хранене, използването на меню с ниско съдържание на въглехидрати като начин за отслабване има редица характеристики. Искаме да знаем дали кетогенната диета може да помогне на хората с наднормено тегло, как работи и какви рискове за здравето може да донесе?

Медиите и кетогенната диета

Като се има предвид голямото значение на проблемите, свързани със загубата на тегло, днес индустрията работи върху това. Производителите на хранителни добавки и изгарящи мазнини инвестират милиони долари в медиите, за да увеличат търсенето на своите продукти. Кетогенната диета не е изключение. Ако отворите Google и се опитате да намерите информация за тази диета, тогава със сигурност ще ви бъде представен огромен списък от различни капсули, таблетки, прахове или капки, които трябва да ви помогнат да отслабнете. Някои продавачи твърдят, че само ако използвате определен вид хранителна добавка, тя ще постигне очаквания резултат. Всъщност е очевидно, че основното тук е вашето хранене, а капсулите и таблетките могат само леко да засилят полезния ефект.

Медиите надуват информационния балон около кетогенната диета, привличайки към това знаменитости и влиятелни лица. Всъщност кетогенната диета не се различава от повечето други. Действа, но само докато спазвате строгите ограничения. След като спрете да използвате плана за хранене с ниско съдържание на въглехидрати, има голяма вероятност проблемът да се върне.

Същността на самата диета

Както вече знаете, кетогенната диета е диета, която намалява количеството въглехидрати до около 50 грама на ден. За да разберете визуално колко, си представете 3 малки парчета хляб. Но можете да ядете храни с високо съдържание на мазнини и протеини. През първите 2-3 дни изглежда доста лесно, защото вместо въглехидрати ви е позволено да ядете храни като масло, сирене или дори бекон. Но до около 4-5 дни запасите от гликоген в черния дроб се изчерпват и тялото е принудено да търси нови източници на енергия. В един момент тялото ви изпада в кетоза, като освобождава достатъчно кетони. Кетоните разграждат телесните мазнини и ги превръщат в енергия.

Помага ли за отслабване?

Можете да говорите много за недостатъците на кетогенната диета, но това е наистина добър начин да отслабнете с 5 до 15 кг на месец. Намаляването на въглехидратите има положителен ефект върху тялото и спомага за стабилизиране на работата на вътрешните органи и процеси. Освен това ще можете да стабилизирате нивата на кръвната си захар, да намалите лошия холестерол и да подобрите здравето си. Но имайте предвид няколко важни правила. Първо, въглехидратите не могат да бъдат напълно изключени от диетата. Те трябва да присъстват поне 5-7% от общото количество консумирана храна. Второ, ако се чувствате слаби или сънливи, това е нормално, тъй като тялото е под стрес.

Трябва ли да харча пари за кето хапчета?

Целта на всяка хранителна добавка е да подобри вашите усилия за отслабване (напр. ViaKeto Capsules). Ако ще следвате стриктно препоръките на кетогенната диета, тогава употребата на специализирани капсули или витамини ще има засилен положителен ефект. Но ако се надявате да постигнете резултати, като седите на дивана и приемате кето хапчета за отслабване, тогава дори не си пилейте парите.

Какво казват експертите?

Кетогенната диета е доста популярна днес. Виждам много предимства в него, но това е толкова специфична диета, че не е подходяща за продължителна употреба. Можете да използвате кето диетата, ако искате бързо да влезете в добра физическа форма. Но за да запазите резултатите, ще трябва да промените подхода към начина си на живот и хранене.

Какво може и какво не може да се прави на кетогенна диета?

Списъкът на разрешените храни включва яйца, сирене, всякакъв вид риба и морски дарове, както и масло или зехтин. Можете да приемате хранителни добавки, например ViaKeto Capsules. Отлично решение е авокадо, зелени зеленчуци. Сред екзотичните храни, разрешени на кето диета, са беконът, свинските колбаси и много други деликатеси.

Изводи:

Кетогенната диета има както плюсове, така и минуси. Като всеки вид ограничена диета, тя не е предназначена за продължителна употреба. Изборът на кето диетата като начин да се отървете от няколко излишни килограма е напълно разумно обяснение. Но ако искате да отслабнете и да поддържате постигнатото тегло, трябва да коригирате диетата си така, че да запазите полезните витамини и минерали. Опитайте се да следвате прости препоръки за здравословна диета, поддържайте водния баланс и увеличете нивото на физическа активност през целия ден.

Прочетете повече за ViaKeto Capsules тук – https://viaketo-caps.com/.